Още нещо за Занималня за ученици АБВГД...

Със започването на новата учебна година, често се появяват въпросите: „Кой ще помага на детето с домашните и уроците?“ и „Кой ще вземе/заведе и гледа детето преди/след училище?“. Е, ние от Център за неформално образование „АБВГД“ Ви предлагаме и двете в нашата занималня. Ако Вашето дете е от първи до четвърти клас, ние сме на Ваше разположение. Полудневната ни занималня е точно за Вас.

Занималнята работи всеки делничен ден от 08:00 до 18:30 часа, като детето идва в една от двете половини на деня, съобразено със смяната в училище. Предлагаме и възможност за взимане и водене на детето до училище, като това важи само за района на занималнята.


Занималня Център

Разбира се, в обедните часове хапването е задължително. В непосредствена близост до занималнята има заведение за хранене с богато обедно меню от различни сготвени и вкусни гозби. Чувствайте се напълно свободни и да дадете на детето си обяд от вкъщи.Докато детето е на занималня при нас, нашите инструктури ще следят за правилното и пълното написване на домашните. Важен нюанс тук е, че детето само пише домашните си и при въпрос, затруднение или грешка, нашите инструктури подробно и качествено обясняват съответното учебно съдържание. Всяко едно домашно, което се напише в занималнята, бива проверявано и при необходимост поправяно. В такъв смисъл, Вашето дете ще има знания по всеки един предмет и ще бъде напълно подготвено за утрешния учебен час. И всичко това е възможно без намесата на родител. Занималнята ни е изцяло в направление улеснение на родителя и по-качествено знание за детето.

Освен с домашните работи, инструктурите ни в занималнята ще бъдат рамо до рамо с детето Ви и при подготвянето на допълнителните дейности и проекти за училище. Всяка задача, свързана с образованието, ще бъде помислена, обсъдена и направена в занималнята.


Всеки ден и новите, и старите знания на ученика Ви ще бъдат провокирани и употребявани, благодарение на различните тренинги, които са част от занималнята. Тук е идеалният момент да споменем, че занималнята е изцяло по методите Монтесори и Валдорф. Именно те предполагат и нашите способи на общуване и преподаване. В занималнята Вашето дете ще получи индивидуално внимание и отношение във всеки един момент. Интеракцията с децата по време на занималнята е невероятно преживане, което ние обожаваме. Важно е да отбележим, че изключително не толерираме използването на телефони и други електронни игри по време на занималнята, освен ако това не е наистина наложително. Но всяка игра, развиваща моториката, мисленето и знанията на децата е добре дошла в занималнята.

Рабира се, когато децата са готови с учебните си задължения, игрите са следващата ни стъпка по време на занималнята. Разполагаме с много на брой различни, интересни, забавни и най-важното образователни игри. Чрез един по-нестандартен начин, какъвто е играта, ние се стремим към натрупването на допълнителни знания у детето и по този начин в занималнята ученето да се превърне в константна величина.

Ние, от Център за неформално образование „ АБВГД“ вярваме в красотата и смисъла на живото общуване между дете и дете, и дете и възрастен. В този смисъл, от наша страна в занималнята ще получите млади, креативни и квалифицирани инструктури, които да се занимават с детето Ви, да му помагат, да го насочват и да го учат.


23 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Поставянето на задължения от най-ранна възраст, стимулира самостоятелността и чувството за отговорност на децата. Всяко дете има различно развитие и интереси, но ако имате нужда от идея какво може да