• АБВГД София

Предизвикателство "Изолацията"

Целта на това предизвикателство е да покажем на близки, приятели, роднини, деца и дори на непознатите, че можем да сме близо един до друг, да говорим и да се смеем без значение от разтоянието помежду ни!


Тъй като знаем, че не на всеки му хрумват невероятни идеи, ще Ви подскажем малко!

1. Понеделник: Заедно направете любимата си игра! - Можете да си нарисувате "Не се сърди човече..." като използвате моливи, бял лист, монета (с която да очертавате точките), а героите от любимото лего могат да бъдат Вашия отбор човечета!

Ако искате да си направите обикновена настолна игра, можете да използвате бял лист, монета и шарени стикерчета. Правилата: който пръв стигне до финала - печели! Разбира се, можете да слагате и полета капани и бонуси, ако децата са по-големи!

2. Вторник: Играйте на "Топло и студено"! - Помните ли колко сте се забавлявали на тази игра. И как винаги имаше нещо забравено в стаята, което преоткривахме! Сега децата нямат възможност да играят като нас, защото времето е различно и е напълно нормално да се интересуват от други игри, но на нас не ни пречи да отделим малко от времето си, за да им покажем как се забавлявахме до тотално изтощение!

3. Сряда: Покажете снимки от детството си на детето! - Какво по-хубаво от тези споделени моменти. Вие се чувствате отново като дете, а хлапето - преоткрива нови страни у Вас. Нека не забравяме, че всички сме били деца! Разкажете им за някоя беля, за някоя поука и не пропускайте да похвалите бабите и дядовците!

4. Четвъртък: Заедно нарисувайте любимия анимационен герой! - Сигурни сме, че тайно гледате детските на Дисни "заради детето". По същата причина можете да седнете с малко цветни моливи и заедно с детето да нарисувате по един любим анимационен герой! Може да опитате да нарисувате нещо от детско, което хлапето не е гледало, за да възбудите интереса му към някое ново филмче!

5. Петък: Научете по едно стихче и направете рецитал! - А знаехме толкова много стихчета! Сега е момента да направим рецитал с детето. Сигурни сме, че ще се получат страхотни видеа за спомен на семейството! Може да намерите много хубави детски стихотворения в интернет!

6: Събота: Направете вкусна закуска! - Тук не Ви трябват подсказки ...


Ето и някои сайтове, които със сигурност ще Ви вдъхновят:

https://www.pinterest.com/

http://krokotak.com/bg/

http://www.az-deteto.bg/


101 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Обновяване