Лятното часово време

се въвежда, за да можем максимално да се възползваме от светлината, топлината и приятното време на пролетните, летните и ранните есенни месеци.

Системата е въведена основно за спестяване на разходи от ток. При нея официално прилаганото време се измества с един час по-напред от астрономическото време.

Много държави смятат тази мярка за ненужна в днешно време и най-вероятно до няколко години ще спрем да сменяме стрелките на часовниците.

Понякога поправянето на часа при механични или неавтоматично нагласящи се устройства представлява затруднение. Затруднението е дали да се мести стрелката един час напред или назад.


Американците например използват игра на думи, за да се подсетят „дали ще спят един час повече или по-малко“:Spring – spring forward, and fall – fall backПожелаваме Ви лято, изпълнено със здраве, слънчеви моменти и малко тревоги! Използвайте лятното часово време, за да постигнете хармония и спокойствие!

#stayhome #besafe #центърабвгд31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Поставянето на задължения от най-ранна възраст, стимулира самостоятелността и чувството за отговорност на децата. Всяко дете има различно развитие и интереси, но ако имате нужда от идея какво може да