ЗабавлениеТО и скукаТА

Основният принцип за бързо усвояване и лесна концентрация е да се занимаваме с нещо, което ни е интересно. Как можем да възпитаме това в децата?

Мария Монтесори отговаря много просто – оставете ги да повтарят едно и също действие толкова време, колкото им е нужно, за да го разберат за себе си. Важно е детето да не бъде прекъсвано, заради нещо, което е наложително ТУК и СЕГА за родителя. Децата усвояват по различен начин от нас – трябва им повече време и повтаряне на действието, за да усвоят новата информация.

За да могат да растат щастливи децата не трябва да бъдат презадоволени – трябва да им става скучно. Когато е скучно, мозъкът се активира, за да създаде необходимите условия за избягване на скуката. При сетивната стимулация с телефон, таблет и компютър, нашият ум няма възможност да разбере какво е скука, съответно блокира развитието на креативността.


Заповядайте при нас! Ние работим по метода на Мария Монтесори и имаме достатъчно време и търпение, за да може Вашето дете да развие своята креативност!


30 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Поставянето на задължения от най-ранна възраст, стимулира самостоятелността и чувството за отговорност на децата. Всяко дете има различно развитие и интереси, но ако имате нужда от идея какво може да